TransLab WenD

Stroodle

By 25 september 2020 No Comments

Plastic rietjes zijn al een tijdje in de ban. Papieren rietjes en herbruikbare metalen en bamboe rietjes worden nu volop verkocht.
Fantastisch, hoewel. Papieren rietjes worden nogal snel ‘soggy’ en de herbruikbare rietjes moet je na gebruik schoonmaken.

In Italië vond met de Stroodle uit. Een rietje gemaakt van – hoe kan het ook anders – pasta. De rietjes gaan tot één uur mee, geven geen smaak af en kunnen na gebruik op de composthoop (of opgegeten worden).

De oprichters zien hun bedrijf eerder als een beweging met een educatieve missie. Op een heel eenvoudige manier bereikt men minder (milieu)bewuste mensen en geeft hen een tastbaar voorbeeld hoe eenvoudig het is duurzame veranderingen in je eigen leven door te voeren.

Stroodles gaan 1 uur mee in koude dranken, en hoe kouder de drank, hoe langer je ze kan gebruiken. Dat betekent dat de drank meerdere keren kan worden bijgevuld en Stroodles kunnen worden hergebruikt voor meerdere dranken. Warme dranken drinken met een rietje is niet aanbevolen. Het risico op verbranding is te groot, maar als roerstaafje voor koffie kan het perfect.
Kinderen die lauwwarme chocolademelk te drinken kregen via Stroodles vonden het heerlijk dat de rietjes daarna buigzaam werden.

Instagramproof.