TransLab WenD

Stroodle

By 25 september 2020 februari 16th, 2021 No Comments

Plastic rietjes zijn al een tijdje in de ban. Papieren rietjes, herbruikbare metalen en bamboe* rietjes worden nu volop verkocht.
Fantastisch, hoewel. Papieren rietjes worden nogal snel ‘soggy’ en de herbruikbare rietjes moet je na gebruik schoonmaken.

In Italië vond men de Stroodle uit. Een rietje gemaakt van – hoe kan het ook anders – pasta. De rietjes gaan tot één uur mee, geven geen smaak af en kunnen na gebruik op de composthoop (of opgegeten worden).

De oprichters zien hun bedrijf eerder als een beweging met een educatieve missie. Op een heel eenvoudige manier bereikt men minder (milieu)bewuste mensen en geeft hen een tastbaar voorbeeld hoe eenvoudig het is duurzame veranderingen in je eigen leven door te voeren.

Stroodles gaan 1 uur mee in koude dranken, en hoe kouder de drank, hoe langer je ze kan gebruiken. Dat betekent dat de drank meerdere keren kan worden bijgevuld en Stroodles kunnen worden hergebruikt voor meerdere dranken. Warme dranken drinken met een rietje is niet aanbevolen. Het risico op verbranding is te groot, maar als roerstaafje voor koffie kan het perfect.
Kinderen die lauwwarme chocolademelk te drinken kregen via Stroodles vonden het heerlijk dat de rietjes daarna buigzaam werden.

Instagramproof.

 

* UPDATE

16/2/21:het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) laat weten dat serviesgoed van bamboe en melaminekunststof niet langer verkocht mocht worden.

Waarop de producent van Bambooze rietjes onmiddellijk liet weten dat hun rietjes 100% natuurlijk en 0% schadelijk zijn. Ze maken enkel gebruik van de speciale eigenschappen die bamboe bezit (harde vezels aan de buitenkant en zachte vezels aan de binnenkant). De rietjes bevatten geen melamine.