TransLab WenD

Pieter Potcast

By 30 maart 2020 juni 16th, 2021 No Comments

PieterPotcast is géén schrijffaut 🙂
Het gaat om de podcast van Pieter Pot. Pieter Pot is de eerste online verpakkingsvrije supermarkt van Nederland. Zij leveren voeding, voorlopig enkel de houdbare producten, in glazen potten aan huis. Bij de volgende bestelling nemen zij de glazen potten weer mee. Net zoals de melkboer vroeger. Bekijk in het filmpje hoe de 2 Rotterdammers hun idee omzetten in realiteit.
Tot daar de inleiding om Pieter Pot te situeren.
Bij Pakhuis De Zwijger in Amsterdam vond op 3/2/2020 het symposium ‘Plastic What Else’ plaats. Pieter Pot maakte een Podcast met Raymond Landegent, een super geëngageerde Rotterdammer en Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland. Beluister  hen een uur lang.

UPDATE

België blijft niet achterophinken.

  • In ons eigenste Dendermonde deed Nora van Tarra al iets dergelijks. Nora heeft een Buurderij en een Zero Waste winkel. Op 2 verschillende plaatsen wel te verstaan. Dus nam ze een kar mee naar de Buurderij. Klanten konden daarin een leeg recipient achterlaten met een boodschappenbriefje in. Exact één week later konden ze hun eigen volle recipiënt terug ophalen met het gevraagde erin. Geen extra potten, vervoer of wat dan ook nodig.
  • In ons eigenste Lebbeke kwam Arno met zijn webshop Normal op de proppen. Online afvalarm shoppen.