TransLab WenD

Iedereen gorilla

By 23 oktober 2020 No Comments

Erger je je soms aan de grijze straten met een overdaad aan geparkeerde auto’s? Hunker je naar meer ‘leven’ in je straat? Droom je soms dat parkeerplaatsen voor auto’s omgeturnd worden tot fietsparking of tot een gezellige zithoekje met planten en banken waar je een praatje kan slaan met de buren?

Droom niet langer, ga over tot actie. Raadpleeg het stappenplan van ‘Iedereen Gorilla’.

‘Iedereen gorilla’ is een project van onze Vormingplus-collega’s uit Oost-Brabant. Ze maakten een heus stappenplan dat je helpt om zelf acties uit te werken en te experimenteren om de ruimte in je buurt anders in te vullen.

Op die manier laat je je gemeentebestuur letterlijk zien dat een nieuwe ruimtelijke planning zich opdringt. Het gaat om kleine tijdelijke acties in één of meerdere straten. Grappige speldenprikjes die duidelijk maken dat leefbaarheid, verkeersveiligheid en/of sociale cohesie te wensen overlaten.

Het kan zowel gaan om een signaal aan het beleid, een suggestie voor verbetering of een aanzet tot dialoog met je medebewoners.

Het is zeker niet de bedoeling om straten te blokkeren of een democratisch debat uit de weg te gaan. Integendeel, een verfrissende Gorilla-actie zet aan tot een glimlach. Het is de ideale manier om een positieve start te garanderen om samen met alle actoren te timmeren aan steden op mensenmaat.

Laat je inspireren door de vele voorbeelden op hun website 

Maar eerst een banaan.