TransLab WenD

Hoplr

By 26 november 2020 No Comments

Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh knutselden de app Hoplr in 2014 in elkaar. Hiermee wilden ze ouderwetse samenhang tussen buren stimuleren met hedendaagse technologie. Het sociale buurtnetwerk telt ondertussen meer dan 500 000 huishoudens in België en Nederland.

Met de app lees je waar er wegwerkzaamheden zijn; kom je te weten dat Pierre van 2 straten verder een monsterhoeveelheid prei in zijn moestuin heeft en dat je bij hem een gratis portie mag komen halen; Repair Café kondigt zijn volgende evenement aan; Sven zoekt ene Jeanine Decorte. Hij kreeg op zijn adres een brief voor haar; De labrador van de familie Jansens is verdwenen, heeft iemand hem gezien?; Lucie zoekt een tweedehands kinderwagen; Claudia heeft dringend babysit nodig; Is er iemand die binnenkort naar Gent gaat en iets wilt meebrengen?; Thomas zou graag eens een vouwfiets één dagje uitproberen om uit te testen of het effectief iets is voor hem; Bea wilt graag Gladiator op dvd bekijken; Christiaan en Magali zoeken dringend een loodgieter; …..
Hoplr is voor de gebruikers gratis én reclamevrij. Je krijgt toegang op basis van je adres en enkel leden van de buurt hebben toegang tot de buurtberichten. Werkingsmiddelen zoekt Hoplr bij externe partijen met een niet-commerciële meerwaarde voor de buurt (bv. lokale overheden, projectontwikkelaars of afvalophalers.) Hun startbudget haalden ze o.a. bij het investeringsfonds van Matexi Group. Ook Belfius heeft een participatie in Hoplr. Belangrijk om te vermelden: externe partijen hebben geen recht op inzage in de buurtberichten tussen inwoners.
In onze regio is Hoplr redelijk actief, niet moeilijk als één van de initiatiefnemers in Lokeren woont 🙂
Nog geen Hoplr-groep in jouw buurt? Richt er zelf ééntje op. Hierbij een handleiding